Bij het ontwikkelen van het logo voor de Meldkamer Limburg is Vormzuid uitgegaan van een totaalconcept, dat geldt voor alle 10 meldkamers binnen Nederland. Eén sterk herkenbaar corporate ontwerp, waarin in detail het unieke, eigen karakter van iedere meldkamer apart behouden is.

Het regionale logo bestaat uit de vorm van het betreffende gebied. Het oogt dynamisch, omdat de meldkamer altijd in beweging is. Het beeldmerk is qua vorm opgebouwd uit ‘alarmsignalen’, die allemaal vanuit het betrokken gebied de regionale meldkamer binnenkomen. Deze ‘alarmsignalen’ zijn ook omkeerbaar, omdat ze tevens duiden op de uitgaande signalen om de regionale activiteiten aan te sturen. Het centrale punt van het alarmsignaal is tevens de geografische ligging van de betreffende meldkamer, waarmee ook aangegeven wordt dat de meldkamer weliswaar vanuit een bepaalde locatie opereert, maar het gehele gebied bedient. Daarnaast oogt het beeldmerk als een vingerafdruk, wat benadrukt dat iedere meldkamer uniek is en een eigen karakter heeft. Dit wordt door het unieke van de vorm van het gebied nog extra versterkt.

De kleuren van het logo zijn rood, blauw en wit (in de witruimte eromheen). Deze witruimte houdt het geheel open en staat daardoor ook voor de openheid in communicatie. Daarnaast staat het wit voor ziekenhuis, het rood voor brandweer en blauw voor politie.

Terug naar alle projecten